Rövid Sao Paulói tartózkodásom végén vettem részt az un. Culinária Curson, a Brazíliai Magyar Segélyegylet képviseletében (Tirczka) Lizi (néni) és Marika (néni) szakértő kezei alatt.
A tanfolyamra bárki jelentkezhetett – és jelentkeztek is szép számmal, közel harmincan. A résztvevők elsajátíthatták a rakott krumpli, a rakott káposzta, a paprikás csirke, a nokedli, és az uborka saláta elkészítési módját, olyan apró trükkökkel együtt, mint „mivel helyettesítsük a tejfölt, ha nincs”.
Lizi néni és Marika néni évtizedek óta a Magyar Ház mindenféle rendezvényén biztosítják a finomabbnál finomabb fogásokat. Tanfolyamaikra rendszerint sokan jelentkeznek a helyi magyar kolóniából is, de más nemzetiségűek is, ami a kulináris multikulturalitásáról híres Sao Paulóban mindenképpen pozitívum.
Az elkészült ételeket a résztvevők el is fogyaszthatták – az asztaloknál beállt csendből arra következtettünk, hogy mindenkinek nagyon ízlettek a magyar fogások.